Hästleasing

En del av hästarna och  ponnyerna på Rånäs är inte till salu, utan går som leasinghästar.

Under 2023 finns inga hästar för leasing.

Just nu (2022) finns det inga ponnyer för leasing, men det finns en stor häst, utbildad Msv B.

Just nu finns två välutbildade D-ponnyer för leasing. De ska just nu inte flytta från Rånäs. April 2021.

IMG_6090

Det betyder att de ägs av Rånäs Stall men rids,  tränas och tävlas av en leasingtagare. Just nu finns det begränsat antal hästar och ponnyer tillgängliga för leasing.

Vill du träna och tävla har du stora möjligheter att få göra det här. Träningsutbudet är stort och du har stora möjligheter att utveckla dig i din ridning. För den med höga ambitioner finns möjlghet att rida SM.

Det finns fina ridvägar häromkring och man måste inte ha tävlingsambitioner för att leasa en häst här, kanske vill du bara ha en välutbildad häst att rida ut på en eller ett par dagar i veckan.

Det vanligaste är att hästarna står kvar här på Rånäs, men andra överenskommelser finns.

Att leasa en häst från Rånäs kan vara ett bra sätt för ponnyfamiljer att få tillgång till en bra ponny utan att behöva binda kapital i ett köp. Familjen slipper även hela försäljngsförfarandet när ponnytiden är över. Ni får hjälp med att prova ut en lämplig ponny. Det är mycket viktigt att ponny och ryttare passar ihop.

Man måste inte leasa en ponny på heltid. Bella, här på Jambo, leasar honom två dagar i veckan.

IMG_6153

Just nu finns flera ponnyer tillgängliga för leasing ett par dagar i veckan.

IMG_7473

När du leasar en häst på heltid betalar du en leasingavgift. Storleken  bestäms av  hästens utbildningsståndpunkt och användningsområde. Sedan tillkommer kostnader för träning, tävling, uppstallning, veterinär m.m. Vi skriver självklart ett kontrakt så det blir tydligt vad som gäller.

Känner du dig nyfiken på att prova en leasingponny. Hör av dig till Pytt, så får vi se vad vi har som kan passa.